Menu
  • A VAK 4 Achtergrondfoto
  • A VAK 4 foto 01
  • A VAK 4 foto 02 klein
  • Ancient Trials
  • A VAK 4 reserve foto 19
  • B Gids 34

Rhodos, Kos & Patmos

Eiland hopping… Rhodos, Kos en Patmos

Rhodos, Kos en Patmos behoren tot de Dodekanesos, hetgeen “12 eilanden” betekend; het is een van de zonnigste bestemmingen in Europa. Er zijn in feite meer dan 163 eilanden, waarvan de meesten onbewoond. Deze speciale groep eilanden heeft een lange en rijke geschiedenis, die we ontdekken op een ontspannen manier met behulp van modern transport, zoals volledig airconditioned bussen en de snelle draagvleugelboot. Bezoeken aan het Kasteel van de Ridders van de Johannieterorde, het Heiligdom van Asklepios en het Klooster van de heilige Johannes de Evangelist zijn opgenomen in afwisselend programma!

Dag 1 Aankomst in Rhodos
Na aankomst, tijd voor een oriëntatie wandeling naar de haven van Mandraki, de plaats van de Kolossus van Rhodos, een van de zeven wonderen van de oude wereld, gestaan moet hebben! Diner in een lokale taverne.

Dag 2 Een volledige dag wandelen door het historische centrum van Rhodos-stad
Onze zwerftocht begint met een bezoek aan het Paleis van de Grootmeesters. We maken een wandeling door de kleine steegjes van de oude Turkse wijken met de bazaar, de roze Moskee en de Turkse baden. We komen ook door de Joodse wijk met de oudste synagoge van Griekenland (bezoek), wandelen door de Straat van de Ridders en bezoeken  het Hospitaal van de Ridders (tegenwoordig het archeologisch Museum) vervolgens een lunch in een rustige tuin ver van alle drukte!

Dag 3 Rondreis over het eiland Rhodos
Na het ontbijt vertrekken we per bus om de groene oostkust van het eiland te ontdekken.
We beginnen bij de opgravingen van antiek Rhodos, bezoeken de Apollo Tempel, het stadion uit de 2e eeuw v.Chr., het mooie Odeon. Vervolgens bezichtigen  we de Akropolis van Filerimos, natuurlijk brengen we ook een bezoek aan Kameiros, een stad gebouwd in de 6e eeuw v.Chr. schitterend gelegen aan zee. Het is een must om ergens een vislunch te nuttigen op een strandje verder we wandelen naar de top van Monolithos, het goed bewaard gebleven Middeleeuws fort.
Diner en overnachting in het hotel.

Dag 4 Lindos excursie
Een reis naar het mooie dorp en de Akropolis van Lindos kan per boot of bus. We wandelen naar de top om het van het fantastische uitzicht over de baai te zien en de Tempel van de godin Athene te bezoeken. Lindos is de tweede meest bezochte plaats in Griekenland en daarom mag u dit niet missen! U kunt dit ook doen op de rug van een ezel … Lunch in een badplaats en op de terugweg maken we een korte wandeling door het bos van de Zeven bronnen, een ware oase in een magisch landschap. Water stroomt het hele jaar door uit de bronnen en maken het een koele plaats, zelfs in de warme zomer.
Vrije tijd voor ontspanning in de thermale Bronnen van Kallithea, diner in een lokale taverne.

Dag 5 Met de boot naar het eiland Kos
Na het ontbijt transfer naar de haven en aan boord van een draagvleugelboot op weg naar het eiland Kos.
Transfer naar het hotel, gevolgd door een oriëntatie tocht te voet of met de fiets.
Vrije tijd voor een ontspannen duik in de zee.
Diner in een kleine taverne.

Dag 6 De mooie stad Kos
Vandaag gaan we de oude stad van Kos te voet te verkennen. Het is een van de mooiste steden van de Griekse eilanden vol met palmbomen en bloemen met vele archeologische overblijfselen en imposante gebouwen in Venetiaanse stijl. We bezoeken het Nerantzia Fort van de Johannieters, wandelen door de oude Agora,  zien interessante Moskeeën uit de Ottomaanse periode en ontdekken de Romeinse mozaïeken in het Casa Romana gebied. Een koud biertje op het kleine, maar gezellige Elefteria-plein, en een bezoek aan het Archeologisch Museum voor degenen die  dan nog energie hebben…
Diner onder de “Platanos”, de Plataan van Hippokrates, alwaar deze eerste arts zelf les gegeven zou hebben, maakt een mooi einde van onze dag!

Dag 7 Een halve dag tour naar de Asklepeion, de eerste ‘ziekenhuis’ in de wereldgeschiedenis!
Een vroeg ontbijt in het hotel en vertrek per bus (of fiets) naar het heiligdom van Asklepios, zoon van Apollo, god van geneeskunde. Ongeveer 4 km van Kos-stad zullen we kennis maken met de belangrijkste archeologische overblijfselen van het eiland, het Asklepion. Dit diende ooit als een sanatorium in de oudheid en was de plaats waar Hippokrates gewerkt en geleefd moet hebben. Een ‘home-meal’ in het bergdorp Zia is een leuke ervaring om een ​​lokale familie te ontmoeten. Als de tijd het toelaat aan het einde van de dag een ontspannen duik in de warmwaterbronnen van Piso Livadi. Diner ‘downtown’.
[Dag 6 en 7 kunnen worden gecombineerd als een 1 daagse trip].

Dag 8 Dagtocht naar het heilige eiland Patmos
Op de boot naar Patmos, het heilige eiland van Johannes de Evangelist. In de 11e eeuw werd een enorm klooster gebouwd op de top van de heuvel in Chora, de kleine maar prachtige hoofdstad van het eiland. We bezoeken niet alleen het beroemde klooster, maar ook de Grot van de Apokalyps, het heiligdom waar Johannes de Openbaring als een boodschap van God ontvangen heeft.  Tijd voor een wandeling en lunch in Chora. ’s Middags terug met de draagvleugelboot naar Kos.

Dag 9 Terug naar Rhodos of Athene voor uw vertrek