Menu
  • Ancient Trials
  • vak 3 foto 1 def
  • A VAK 3 foto 02 klein
  • A VAK 3 foto 03 (2) klein
  • A VAK 3 foto 04 klein
  • A VAK 3 foto 05 klein
  • VAK 3 foto 6 def

Naxos & Santorini

9-daagse tour op Naxos & Santorini

De Cycladen zijn een van de meest prachtige eilandgroepen ter wereld. De eilanden verkennen per boot, te voet of met het openbaar vervoer, hetgeen een unieke belevenis is. We gaan van de gebaande paden af en hebben voldoende tijd over voor een verkoelende duik in de azuurblauwe Egeïsche zee. Het is ook een unieke kennismaking met de lokale bevolking in de piepkleine bijzondere dorpjes waar soms slechts een keer per week de bus voorbij komt.

Dag 1: Aankomst op het vliegveld van Athene
Welkom op het vliegveld, een transfer naar het hotel en in de middag/avond tijd om het historische centrum van Athene te voet te verkennen, inclusief een bezoek aan de Akropolis en haar nieuwe museum. Diner in een lokale taverne.

Dag 2: Veerboot naar het eiland Naxos
Een vroeg ontbijt waarna we vertrekken naar de haven, om vanaf daar met de veerboot naar Naxos te gaan. Aankomst rond 1 uur ’s middags en tijd voor lunch! In de middag is er tijd om Chora te verkennen of om alvast een duik te nemen in de Aegeische zee aan een van de prachtige stranden. Na de zonsondergang bij de Tempel van Apollo diner bij een lokaal tentje.

Dag 3: Kouroi wandeling en de groene vallei van Potamia
Transfer per bus/taxi naar het dorpje Melanes, waar we de eerste wandeling starten naar de oude en verlaten steengroeven van Naxos, met de ‘vergeten’ Kouroi-beelden. We komen langs prachtige dorpjes en picknicken onderweg. We bezoeken de overblijfselen van de oude Kathedraal van Agios Mamas en gaan vanaf daar terug naar het hotel met mogelijk onderweg een bezoek aan de Tempel van Demeter. We sluiten de dag af met een relaxed diner ergens aan de zee.

Dag 4: Wandelen langs de rivier 
We starten de wandeling vanaf het bergdorpje Kinidaros, de wandeling duurt ongeveer vijf uur en leidt ons door een vruchtbare vallei en langs de waterrijke stroom naar de geboorteplaats van Dionysos, god van wijn, Engares. In de lente zijn er zelfs watervalletjes, zeer uniek op de droge Cycladen. Onderweg passeren we diverse kerkjes en we eindigen onze wandeling bij mevrouw Stella, die voor ons een thuismaaltijd op tafel zet. We bezoeken er een oude olijven-pers. ’s Middag voldoende vrije tijd voor een duik in de zee.

Dag 5: Eendaagse trip per boot naar Myconos [Optie] Op dag 5 is er de optie om met de boot naar het kosmopolitische Mykonos te gaan en de archeologische Opgraving van Delos te bezoeken, een van de meest overweldigende opgravingen van het hele Middellandse zee gebied. ’s Avonds een diner met muziek en overnachting in Naxos.

Dag 6: veerboot naar Santorini and wandeling door overweldigende Caldera
We beginnen de dag met een goed ontbijt, waarna we in de morgen een bezoek brengen aan het archeologische Museum van Chora. Vervolgens gaan we met de veerboot naar Santorini (lunch aan boord). Na aankomst wandelen we vanaf Oia, een prachtig dorp wat op de lijst van de UNESCO staat, in drie uur over de rand van de Vulkaan naar de hoofdstad Fira. Dit is een geweldige wandeling langs de kliffen van de Caldera! Even opfrissen in het hotel, waarna we dineren in een afgelegen en exclusief restaurant in het dorp Megalochori.

Dag 7: Ontdekken van de onbekende Spartaanse stad Thira
We starten de dag in het prachtige dorp Pirgos. Na een stijle wandeling komen we aan op de top van de Profitis Elias, waarna we afdalen naar de archeologische Opgraving van antiek Thira, liggend op de top van de Mesovounio. Dit is een interessante plaats in een overweldigend mooie omgeving. We dalen af naar het zwarte kiezelstrand van Perissa, tijd voor lunch en relaxen. Met het openbaar vervoer keren we laat terug naar het hotel, nadat we ergens in een taverne gedineerd hebben.

Dag 8: Bezoek aan het pre-historisch Akrotiri, boottrip naar vulkaan en de hete bronnen & wandelen op de vulkaan
De ochtend spenderen we aan het bezoek van de oude opgraving Akrotiri, ook wel bekend als de “verloren stad van Atlantis”, die pas in 2012 weer geopend werd voor publiek. Na de lunch nemen we de kabelbaan naar de haven van Fira en gaan aan boord van een kleine ‘caique’, waarmee we zeilen richting de vulkaan. De wandeling op de vulkaan is prachtig, met geweldig uitzicht over de ‘caldera’ (de vulkanische krater). We hebben tijd om even een duik te nemen in de warme bronnen, waarna we terugkeren naar het hotel. Helaas tijd voor een afscheidsdiner in een lokale taverne.

Dag 9: einde van de tour
Transfer naar de luchthaven van Santorini