Menu
  • wandeltochten - website
  • wandeltochten - website1
  • _DSC0169 klein
  • Papingo 12 klein
  • 11 cyc dag 6 (49)
  • Vikos 74 klein
  • _DSC0292 klein
  • 11 cyc dag 6 (36)

Wandeltochten

Verken een verscheidenheid aan landschappen in Griekenland …

… afgelegen dorpen en ruïnes van oude steden, TE VOET!
Het vasteland en de Griekse eilanden zijn een adembenemend paradijs voor wandelaars met vooral goed uitgezette wandelroutes en ook hele oude wandelpaden! Wij bieden verschillende wandeltochten, op maat!
Ontdek het ongerepte Griekenland en loop met mij door oude landschappen, weelderige valleien, terrasvormige heuvels, olijfboomgaarden of gewoon langs de indrukwekkende kustlijn van het land, met een totale lengte van 15.000 km.

Hier zijn enkele ideeën:
Verborgen paden en gouden stranden van de Cycladen, een eilandengroep genoemd naar de cirkel die ze vormen rond het heilig eiland Delos. We verkennen te voet Andros, Tinos en Amorgos. De eilanden staan ​​bekend om de vele kleine vissersdorpjes met blauwe luiken, witgekalkte huizen, de gastvrije bevolking van Griekenland en niet te vergeten de heerlijke Griekse gerechten. Dit is de manier om ontoegankelijke stranden en baaien te bereiken, om eenzame toppen te beklimmen en verlaten kloosters te bezoeken!

Oude paden op het eiland Kythira, de geboorteplaats van de godin Aphrodite, volgens de Griekse mythologie… Het eiland is vrij onbekend en is nog niet bedorven door het massatoerisme! Met meer dan 60 dorpen en nederzettingen, allemaal met elkaar verbonden door een intensief netwerk van veelal onverharde wandelpaden, is Kythira het eiland om rond te lopen. De paden zijn vrij makkelijk begaanbaar, aangezien het niet een bergachtig eiland is. Er is een dagelijkse vlucht uit Athene, zodat Kythira makkelijk bereikt kan worden. We zullen verblijven in een prachtige gerestaureerde oude huizen!

Een echt wandel- en trektochten paradijs is de hele regio van Zagoria, een vergeten deel van de wereld, gelegen in Noordwest-Griekenland, in de provincie Epirus, dicht bij de grens van Albanië. Het Zagoria gebied ligt in het Pindos gebergte gedeeld door Mitsikeli berg en de rivier Aoos. Er zijn meer dan 40 dorpen met prachtig archondische huizen en gewelfde stenen boogbruggen gelegen in oogverblindende wildernis. Hoogtepunten van de tour zijn onder andere een klim naar de prachtige Drakolimnia, de Draken meren, gelegen op een hoogte van 2100 meter, de Vikos kloof (volgens het wereldrecord boek van Guinness de diepste kloof ter wereld), de Papingo dorpen en de kristalheldere Voidomatis bronnen. We kunnen het geluk hebben om een ​​wolf, beer of lynx te spotten in Zagoria, het is een natuurpark van al deze dieren ook beschermd zijn!