Menu
  • oude athene - website
  • oude athene - website1
  • Ancient Trails
  • Ancient Trails
  • Ancient Trails
  • Ancient Trails
  • Ancient Trails
  • Ancient Trails

Het oude Athene

Sightseeing Tour door het oude Athene

De beste manier om de stad te leren kennen is te voet, per fiets of met het openbaar vervoer. Dit is de manier om de energie van de stad die je bezoekt het beste te voelen. Aan de hand van jouw wensen, kun je met Ancient Trails genieten van een op maat gemaakte tour met genoeg tijd voor een koffiepauze of lunch in een lokale bar of taverne. Stuur een bericht en we maken voor jou een prachtig programma om Athene te verkennen. Je kunt in je eentje gaan, met een (kleine) groep of met kinderen. Alles kan! Ik werk alleen dus je krijgt het gevoel alsof je Athene bezoekt met een vriend… Mag ik je een paar dingen voorstellen?

Deze tour van een halve dag is een absolute must!

Bewonder het PARTHENON en bewandel de heuvels rond de Akropolis.

Wanneer dit je eerste bezoek is aan Athene, is dit de beste keuze om de oude stad te ontdekken. Wandelend op de Dionyssiou Areopagitou Straat, bezoek je als eerste de publiekstrekker van Athene, de heuvel van de Akropolis met het wereldberoemde Parthenon. We starten de tour bij het Theater van Dionysos en werpen een blik op het Odeon van Herodes Atticus, het Herodeion, gebouwd in 160 na Chr. Vandaag de dag fungeert het nog steeds als theater; er worden concerten gehouden en voorstellingen tijdens het Athene Festival in de zomer.

De heilige heuvel van de Akropolis is een van de meest bekende monumenten ter wereld. Het is tevens de meest belangrijke referentie naar de oude Griekse beschaving en het symbool van de stad Athene. Het Parthenon is de uiting van de artistieke ontwikkelingen in de 5e eeuw v. Chr., de periode die aangeduid wordt als de Gouden Eeuw van Perikles. We betreden de heuvel via de Propylaea, de monumentale ingang die toegang geeft tot het heilige gebied toegewijd aan Athena, de beschermgodin van de stad. Aan de noordkant ontdekken we de Erechtheion, een grootse Ionische tempel met de fraaie Karyatiden, vrouwenfiguren in plaats van zuilen. Dit zijn tegenwoordig replica, de originelen vind je in het nieuwe Akropolis-museum. Het Parthenon, de Dorische tempel gewijd aan Athena Parthenos, is zonder twijfel het meest bijzondere en indrukwekkende gebouw uit de oudheid. Het werd gebouwd door de architecten Iktinos en Kallikrates binnen 9 jaar. In de tempel bevond zich het beroemde chryselephantine beeld van de beeldhouwer Pheidias. De rest van de sculpturen van het gebouw zijn voltooid in 432 v.Chr.

Op onze weg naar buiten bewonderen we de Ionische tempel van Athena Nike, waarin ooit de Apteros (ongevleugelde) Nike gestaan moet hebben.

Na een welverdiende koffiestop vervolgen we de tour met een wandeling naar de heuvels rond de Akropolis. De verschillende heuvels zijn de Arios Pagos (de heuvel van gerechtigheid), de Pnyx (de heuvel van democratie) en de heuvel van Muses, welke later door de Atheense bevolking gekozen werd om hier hun weldoener te eren, Philopappos. Een laatste heuvel wordt gedomineerd door de 19e eeuwse sterrenwacht, waar je heerlijk tussen de bomen kunt wandelen met een prachtig uitzicht op de Akropolis, dag en nacht.