Menu
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA
  • A VAK 5 foto 02 klein
  • A VAK 5 foto 05
  • Ancient Trials
  • OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Peloponnesos & Saronische eilanden

Bezoek het onbekende Peloponnesos en de afgelegen eilanden Aegina en Hydra! De volgende route is afhankelijk van de planning van de veerboten die we zullen gebruiken voor het transport. Om u een idee te geven; we nemen u aan de hand mee met dit nieuwe en spannende programma! Lees snel verder…

Dag 1: Vroeg in de ochtend vertrekken we naar het eiland Aegina met de veerboot.
Vandaag bezoeken we de Tempel van Aphaia uit de 5e eeuw v.Chr., een zeldzame parel, gelegen in een dicht dennenbos. Na de koffiepauze maken we een wandeling in de verlaten hoofdstad van het eiland, Paleachora met zijn vele Byzantijnse kerken. Lunchen doen we in een vis-taverne aan de zee. ’s Middags heeft u tijd om zelf Chora te ontdekken.

Dag 2: We nemen de ferry naar het prachtige eiland Hydra, waar geen auto’s of motorfietsen zijn toegestaan ​​door de wet!
We gaan terug in de tijd immers  de bewoners op het eiland Hydra gebruiken nog ezels of een fiets. We zullen lopend door de kleine straatjes een bezoek brengen aan het Klooster van de Maria ten Hemelopneming. Hydra speelde een belangrijke rol tijdens de Onafhankelijkheidsstrijd tegen de Turken en heeft een rijke maritieme geschiedenis, zoals te zien is in de vele aantrekkelijke kapiteins-herenhuizen. Diner en overnachting op Hydra.

Dag 3: Per draagvleugelboot vertrekken we naar Peloponnesos. Afhankelijk van de tijd van aankomst, een bezoek aan de unieke stad Monemvasia.
Monemvasia betekent ‘enkele toegang’, en dankt haar naam aan de kleine brug naar het vasteland die de enige verbinding vormt. Het Byzantijnse fort gelegen op een indrukwekkende rots wordt nog steeds bewoond. Lopend over de geplaveide straatjes hoort u alleen uw eigen voetstappen; auto’s, lawaai en de dagelijkse stress van het moderne leven vindt buiten de oude muren van de stad plaats! Natuurlijk zullen we de steile trappen nemen tot aan de interessante kerk van de Heilige Sophia. Diner en overnachting in Monemvasia.

Dag 4: Maak kennis met Peloponnesos!
Het zuidelijke deel van Griekenland is de thuisbasis van vele olijf-en wijnvelden, het is de belangrijkste bron van inkomsten voor de inwoners. We bezoeken een gerenommeerd wijnhuis en kunnen de lokale wijn proeven. Bezoek aan de stad Areopolis, ‘Stad van Ares’, de god van oorlog en tevens de hoofdstad van de Mani. Het was in deze stad dat de Maniaten de oorlog verklaarden aan de Ottomanen na 400 jaar bezetting. Diner en overnachting in de Mani.

Dag 5: Vandaag gaan we het indrukwekkende landschap van de Mani verkennen!
De ligging aan de rand van Zuid-Europa, haar turbulente geschiedenis en zijn ruige natuurschoon maken de Mani tot een onvergetelijke ervaring. We rijden naar de grotten van Pirgos Dirou. Het indrukwekkende netwerk van met stalactieten bezaaide grotten aanschouwen wij vanuit een punter. We vervolgen onze reis en stoppen bij het ​​dorpje Vathia met haar bijzondere torenwoningen gebouwd als een afweersysteem. Verder is kan een bezoek aan ‘de Ingang van de Onderwereld niet worden gemist! Diner in een vis-taverne met de vangst van de dag! Overnachting in Mani.

Dag 6: Een bezoek aan het oude Messinië kan niet worden overgeslagen!
Messinië is een indrukwekkende archeologische site met onder andere de overblijfselen van een Asklepion en een indrukwekkende en zeer goed bewaard gebleven Stadion voor atletiekwedstrijden. De Ommuring van de antieke stadsstaat zijn nog steeds intact. Deze staan ​ook wel bekend als de Grote Muur van Europa! Diner en overnachting in Sparta.

Dag 7: De geschiedenis van Sparta is bekend over de hele wereld!
Sparta werd in het oude Griekenland bekend om haar unieke sociale systeem en grondwet, die volledig gericht waren op de militaire opleiding en topkwaliteit! Vandaag de dag is er niet veel over van het roemrijke verleden… Het betreft dan ook een kort bezoek.

We reizen verder naar het noorden en bezoeken de eerste hoofdstad van het moderne Griekenland, Nauplion. De stad is prachtig gelegen aan de baai van Argolis. Een mooie wandeling zal de geheimen van deze stad onthullen. We nemen afscheid en reizen terug naar Athene.

Einde van de tour.